diumenge, 17 d’agost del 2014

Pastís de poma

Avui pastís de poma, el de tota la vida



La recepta és la tradicional d'una base amb poma pel damunt i jo també hi poso poma per dins.

Ingredients:

3 ous
1 Iogurt
1 mesura de iogurt d'oli
2 o 3 mesures de iogurt de sucre (depenent de si el vols més o menys dolç)
3 mesures de farina ( jo la tamitzo)
1 sobre de llevat (en sol portar un 16 grams + o - )
1 poma o 1 i 1/2 , depenent de com siguin de grans
i per acabar una poma i mitja ( més o menys per la cobertura)

Procés:

Es posen els tres ous en un bol i els bateu amb el iogurt i el sucre. Després i afegiu l'oli i finalment la farina amb el sobre de llevat.

Mentrestant poseu el forn a escalfar per dalt i per baix  a 180 ºC.

Jo hi poso poma a dins la massa, tallada a dauets i enfarinats per tal que no caiguin al fons i es quedi tota la poma al fons enganxada.

Aleshores agafes un bol i l'untes amb mantega i poses la massa i per sobre la poma tallada com es veu a la foto (no sé explicar-ho, però em sembla que es veu bé)

Jo introdueixo el bol al forn a mitja alçada, amb el forn encès per dalt i per baix, tapat amb paper d'alumini ho tinc aproximadament uns 30 minuts i aleshores ho destapo per tal que s'acabi de fer per dalt.

Sempre comprovo punxant que estigui fet per dins.

Quan el treieu del forn, el pinteu per sobre amb melmelada d'albercoc o de préssec una mica calenta (escalfada).

PD: De vegades, l'he començat separant les rovells de les clares i monto les clares a punt de neu i a partir d'aquí, afegeixo els rovells poc a poc i la resta d'ingredients poc a poc, per tal que la massa no perdi volum. Potser us agrada més. Proveu i ja em direu.


Com sempre, espero que us agradi tant com a mi i que feu algun comentari.

Salut



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada