dilluns, 21 de setembre del 2015

CROQUETES DE POLLASTRE

Les meves croquetes

Tinc al meu peque que li encanten les croquetes (li diem el monstre de les croquetes), siguin les que siguin, però les que més li agraden són les que jo faig.

Normalment les faig de pollastre però en versions diferents. 

Una pot ser, amb el pollastre que sobra quan algun diumenge mengem pollastre a l'ast. 
Una altra pot ser, quan faig canalons hi poso una mica més de pollastre i aquest l'utilitzo per fer les croquetes. val a dir que jo la carn dels canalons non la faig rostida, la faig a l'olla a pressió i queden molt melosos, un dia ja us ho explicaré avui anem per les croquetes.
Una altra opció donar-li un bull al pollastre amb el caldo que s'ha fet quan faig canalons, que el guardo i el congelo per aquestes coses.
Una opció més pot ser fer-lo al forn.

Bé, com podeu veure el tema està en que el pollastre el pots rostir, fer a l'ast. al forn  o bé bullir (totes les opcions són vàlides).

Passem doncs a l'elaboració:

  • Trinxes el pollastre ben petit
  • També trinxes una ceba (del tamany que vulguis, això al teu gust)
  • Posem a sofregir la ceba

  • Un cop tenim la ceba sofregida (sense que es posi massa torrada, només que agafi una mica de color) i tirem el pollastre trinxat i ho remenem per tal que s'incorpori bé amb la ceba.


  • Un cop ho tenim tot ben lligat, cobrim amb força farina i remenem i remenem fins que es torri una mica la farina.

  • Aleshores anem tirant llet fins que se'ns formi una pasta amb la textura que us agradi més.
  • Un cop arribat aquest punt, hem de salpebrar o només salar (dependrà del gust de cadascú), tot i que jo a la ceba ja li he tirat abans sal.

  • Arribat a aquest punt, ho aboquem en una safata (no cal que sigui massa fonda, o bé abans si us agrada més, ho podeu passar per la trituradora per tal que us quedin fines (pot ser tipus turmix, termomix, etc.) a casa ho deixo així perquè al meu peque li agrada trobar-se el trossos de pollastre tot i que les croquetes que li compro al mercat estan triturades i també li agraden.
  • Ho deixeu refredar i un cop fred ja només cal anar agafant trossos del tamany que volgueu i els passeu per ou i pa ratllat. Jo el pa ratllat l'utilitzo del gruixut, no del fi ja que queden amb una capa més cruixent, però això és qüestió de gustos. 
Arribat a aquest punt us hauria de posar un foto de les croquetes finalitzades, però vaig fer fotos de tot el procés menys del resultat final.

Un altre dia us penjaré una foto de les croquetes finalitzades.

I ja està. Normalment en faig moltes i les congelo.

Com podeu veure és ben senzill de fer i ja us dic, al meu monstre de les croquetes li encanten.

Com les feu vosaltres?
També teniu un monstre de les croquetes a casa?

Fins aviat.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada